Min beretning om ledelse

Min ledelsesmæssige karriere startede allerede, da jeg avancerede til Country Manager efter mit trainee forløb hos medicinalvirksomheden Missionpharma A/S. Ledelse er dog for alvor et begreb, som jeg har haft at gøre med siden midten af nullerne, hvor jeg medvirkede til starten af fire succesfulde virksomheder.

I dag sidder jeg som Managing Director i min egen medicinalvirksomhed Nordic Medical Solutions ApS, hvorfor ledelse også her er en naturlig del af min hverdag.

Begrebet ledelse

For mig er ledelse ikke et begreb, der skal tages let på. For mig er korrekt ledelse ensbetyder med, at man tager et fundamentalt ansvar for sin virksomhed og sine ansatte. Det er for så vidt lige meget, om det drejer sig om en mindre eller en større virksomhed.

Den daglige udfordring med at forstå ens medarbejdere, sætte sig ind i deres arbejdsopgaver, motivere dem og få dem til at indgå i teams må aldrig bliver overskygget af visionen om, at nå i mål hurtigere. Formår man ikke at ”få det bedste frem i hver enkelt medarbejder”, som jeg selv vil beskriver det, så risikerer man at ødelægge fundamentet for hele projektet.

I mit objektiv ser man alt for ofte ledere, der stirrer sig blinde på egne ambitioner, og derfor glemmer ”at lede” på en bæredygtig måde. Jeg anskuer i mange henseender ledelse den anden vej rundt, hvor de enkelte medarbejdere er vejen til succes. Dette smitter positivt af på progressionen i projektet. For mig er medarbejderne altid med i kalkulen for de enkelte projekters enkelte faser.

ledelse

Ledelses-guruen

Jack Welch, der bl.a. er kendt for sine innovative ledelsesstrategier, og som har været forbundet med General Electric i over 21 år, har altid været en ”ledelses-guru” for mig. Under hans ledelse steg GE’s værdi fra $13 mia. til $500 mia. og i dag har koncernen en omsætning på $152.4 milliarder.

I 2001 trådte han tilbage fra GE, og han bruger nu sin tid som forfatter. Jack Welch er blevet verdensberømt for sin ligefremme ledelsesfilosofi, som har skaffet både ham selv og hans virksomhed masser af succes.

Jack Welch har med sine ledelsesstrategier været med til at få mig til det sted, jeg er i dag.

Jeg søger med stadighed at blive en endnu bedre leder, hver gang jeg iværksætter et nyt projekt. For mig vil personlig udvikling og fokusset på den enkelte medarbejder altid smitte positivt af på det samlede resultat.